torstai 27. marraskuuta 2008

Tsatzikia kotoisasti


Perinteinen Tsatziki ei vaadi kuin hyvää oliiviöljyä ja kunnollista paksua jogurttia niin siitä tulee väistämättä loistavaa. Se käy hyvin kastikkeeksi pihville, linnulle kuin linssipadallekin. Tässä ohje, jolla itse olen tsatzikini tehnyt - vaikka ei se niin tarkkaa ole, yleensä laitan näitä määriä sen mukaan kun on tarvetta.

Tsatziki

2,5dl turkkilaista jogurttia
1-2 kynttä valkosipulia murskattuna ja pieneksi silputtuna (en yleensä purista niitä)
n. 15 cm pätkä kurkkua, siemenet poistettuna (onnistuu kun kurkun halkaisee ja kaapii lusikalla siemenet pois)
2-4 rkl hyvää oliiviöljyä (oikeasti omantunnon mukaan)
4 lehteä minttua (vähintään, saa olla enemmänkin) tai ripaus kuivattua (ei pakollinen)


Raasta kurkku ja laita se hetkeksi siivilään valumaan, että ylimääräinen neste valuu pois. Murskaa valkosipuli veitsellä ja silppua se. Sekoita jogurttiin. Lisää kurkkuraaste ja silputtu minttu. Sekoita kurkku jogurttiin ja kun seos alkaa tasaantua kaada mukaan öljyä. sekoita hieman, mutta jätä tsaziki ikäänkuin hikoilemaan öljyä niin, että osa öljystä jää helmiksi seokseen. Voit myös pirskottaa valmiin tsatzikin päälle hyvää oliiviöljyä - ei ole pahaa.

Tsatziki on valmista nautittavaksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Tätäkin väsäämme, Terkkuja, Anneli

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! tätäkin väsäämme", Terkkuja, Anneli