sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Vuohenjuustoiset kolmioleivät


Kolmioleipä on vähän semmoinen hätävara meillä, mutta sopii hyvin lounaan korvikkeeksi tai vaikka keiton lisäkkeeksi iltaruualle. Leivät syntyvät näppärästi voileipägrillissä. Jos olet miettimässä voileipägrillin hankkimista, kannattaa hankkia jokin malli, missä ne grillilevyt saa irti ja pesuun. Meillä on ikivanha OBH Nordica josta levyjä ei saa irti ja olen monta kertaa manaillut sitä puhdistaessani...

Vuohenjuustoiset kolmioleivät (6 kolmiota)

6 paahtissiivua (tai muuta vaaleahkoa leipää)
vuohenjuustoa n. 50g
3 siivua lammasleikettä (kasvisversioon aurinkokuivattuja tomaatteja)
6 siivua juustoa (höylällä)
mustapippurituorejuustoa
tuoretta basilikaa (tai pestoa)
hyvää oliiviöljyä

Voitele leivät ja laita niille juusto, leikkele, vuohenjuusto ja basilika. pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja laita toinen leipä kanneksi. Kansikin kannattaa muuten voidella. Taisin laittaa juuston ja lammasleikkeen toiselle leivälle (kanteen) ja toiselle puolelle muut täytteet. sitten laitoin leivät pariksi-kolmeksi minuutiksi voileipägrilliin niin, että juusto sulaa ja leipä saa kauniin värin. Jos haluat voit vielä pirskottaa oliiviöljyä leivän ulkopinnoille, leipä paahtuu tosi rapeaksi öljyn ansiosta.



Leikkaa leipä kolmioiksi ja tarjoile.

Ei kommentteja: