maanantai 30. maaliskuuta 2009

Salaattiset endiiviveneet purjehduksella



Kun kevät tulee, räystäästä tippuu sulava vesi ja merestä jäät ryskyen lähtevi niin mielikin seilaa kevyempiä lisukkeita kohti.

Salaattiendiivi on minusta melkein parasta raakana. Olen minä sitä koittanut kypsentääkin, mutta ilmeisesti kannasta pitää silloin ottaa vielä suurempi pala pois ettei ruoka ole kitkerää. Ehkä palaan siihen vielä joskus myöhemmin.

Tämä on kuitenkin ollut yksi suosikkitapa laittaa endiiviä - eli täyttää se kaikenlaisilla hyvillä jutuilla. Avokado ja tuorekurkku sopivat endiivin kanssa ihan älyttömän hyvin. Myös tomaatti sopii, jos haluat varioida tätä ideaa oman maun mukaan. Pinaatti on mukana koska sitä oli jäljellä pieni kasa ja halusin käyttää sen johonkin, ennenkuin se pilaantuu. Sen voi hyvin myös jättää pois tai korvata vaikka auringonkukan iduilla. Tässä kuitenkin uunilohen kanssa tarjottu versio.



Endiiviveneet salaattilastissa (n. 3:lle)

8-10 Salaattiendiivin lehteä
1 avokado
pieni n. 5-8 cmpätkä kurkkua, siemenet poistettuna
kevätsipulia
1 paahdettu paprika
2 rkl siemeniä (esim. pinjaa ja auringonkukkaa)
2 rkl korianterisilppua
3 peppadew:ta (tai vaikka hieman sweet chilikastiketta + tuoretta chiliä jos ei ole peppadewta)
(kourallinen pinaattia)
½ limen mehu (tai vaikka 1 rkl vaaleaa balsamicoa)
öljyä

Paprikan voi paahtaa itse, mutta koska olin laiska otin valmiiksi paahdetun paprikan purkista ja pilkoin sen. Kurkku halkaistaan ja siemenet kaavitaan pois lusikalla. Avokado halkaistaan ja hedelmäliha leikataan kuutioiksi.

Kaada kuumalle pannulle tilkka öljyä ja paahda siemeniä hetki, kunnes saavat hieman väriä. Lisää avokado ja paista hetki. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita mukaan pilkottu paprika ja peppadew.

Kaada seos kulhoon, pois kuumalta pannulta ja pilko mukaan muut aineet, mausta lorauksella hyvää tuoretta oliiviöljyä, mustapippurilla sekä limen mehulla. Pyöräytä aineet sekaisin ja lusikoi täyte endiivin lehtiin. Nautitaan heti.

Ei kommentteja: