tiistai 27. lokakuuta 2009

Juustoisia kurpitsamuffinsseja rosepippurilla


Kun ilma on sumuisen sateinen ja täynnä pienenpieniä vesipisaroita aamu käynnistyy hitaasti. Käännän valot keittiöön ja sytytän kynttilän, vaikka onkin aamu. Aamua ei oikein enää erota illasta muutenkaan. Laitan teeveden kiehumaan ja uunin päälle. On aika helliä perhettä ja itseään aamiasmuffinsseilla.


Tänään vuorossa siis edellisen päivän pariloiduista kurpitsasiivuista tehdyt kurpitsamuffinssit rosepippurilla ja kermajuustoraasteella. Lopputulos on ihanan murea kaurahiutaleiden ansiosta. Juusto ja rosepippuri antavat kurpitsan makeudelle ryhtiä granaattiomenan raikastaessa makua. Tuoksu on jumalainen ja houkuttelee unisimmankin peittoenchiladan makuuhuoneesta pöydän ääreen.



Tämän kassa tarjoillaan höyryävää teetä ja jälkiruuaksi kulho jogurttia, minkä päälle päärynä ja banaani freesataan pannulla nokaressa voita ja parissa ruokalusikallisessa konjakkiglögiä. Varokaa ylensyöntiä.


Loput granaattiomenat voi puristaa, kopistaa tai nyppiä kuoresta sekaan jogurttia raikastamaan. Myöhäissyksyssäkin on puolensa, eikös vaan?


Suolaiset kurpitsamuffinssit (n. 6-7 kpl)

140g voita
1dl vehnäjauhoja
0.5dl ruisjauhoja
0.75dl kaurahiutaleita
1 muna
80g creme fraichea
1.5tl soodaa
n. 60g juustoraastetta
n. 1dl mantelia
80-90g paistettua kurmitsaa (voi laittaa enemmänkin, jos on esim. 130g)
1,5tl rosepippuria

tarjolle
kehtipersiljaa
granaattiomenaa

Paahda mantelit pannulla kauniin värisiksi, pienessä tilkassa öljyä. Raasta juusto ja pilko kurpitsa.

Sekoita ruisjauho, vehnäjauho ja sooda omassa kulhossaan ja sekoita sitten voi ja jauho keskenään. Lisää taikinaan muna ja crene fraiche. Sekoita taas tasaiseksi. Lisää mantelit, kurpitsa ja juustoraaste sekä kaurahiutaleet ja hieman rikottu rosepippuri. Kääntele taikina sekaisin ja annostele muffinssivuokiin.



Paista 200 asteessa (vuuan koosta riippuen) n. 9-13 min ja anna jäähtyä 5 min ennen tarjoilua. Mitä pidempään maltat jäähdytellä, sitä paremmin muffinssi vuuasta irtoaa. kannattaa kuitenkin käydä näihin kiinni kun ovat vielä ainakin hieman lämpimiä. Murra muffinssi, ripota päälle persiljasilppua ja granaattiomenaa. Nauttikaa kynttilän valossa, teetä juoden. Aamukin siitä vähitellen valkenee.

2 kommenttia:

Petra / Patalintu kirjoitti...

Tekin olette työstäneet kurpitsasta montaa juttua. Ihanaa! Pidän kovasti kurpitsasta ja on hauskaa, että sitä nykyisin käytetään ja on ylipäätään saatavilla helposti. Mun kurpitsamuffinit oli suklaisen makeita, mutta nyt alkoi kiinnostamaan nämä suolaiset. Kyllä se on nyt vielä lähdettävä kurpitsakaupoille, kolmannen kerran :) Ihana myös tuo sydänmuotti.

Nelle kirjoitti...

Rva P: Vielä olisi pieni pala kurpitsaa jäljellä, saapa nähdä mitä sitä keksisi. Jotain lisäkettä ehkä... :) Suklaiset muffinssit kuulostavat myös Ihanalta... :) Näistä tuli tosi hyviä, joskin kannattaa ehkä laittaa hippasen enemmän vielä kurpitsasattumia - ne kun eivät pahenna lopputulosta yhtään:)