tiistai 3. marraskuuta 2009

Apple crumble



Tuossa yhtenä iltana oli aivan valtaisa makeanhinku. Kaapeissa ei ollut oikein mitään, mutta pöydällä oli kasa omenoita.

Apple crumble eli amerikkalaistyyppinen omenaherkku

4-6 hengelle

omenoita, taisin laittaa 8-9 pientä
2 dl sokeria, osan voi laittaa fariinisokerina
200 g voita
n. 4,5 dl jauhoja
kanelia
(sokeria ja jauhoja)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoittele. Seoksen koostumus on muruinen.


Poista omenoista siemenkodat. Kuori tarvittaessa ja paloittele omenat kuutioiksi.

Voitele piirakkavuoka ja laita omenakuutiot pohjalle. Ripottele omenoiden päälle vähän kanelia ja jauhoja (n. 1-2 rkl). Halutessasi voit myös lisätä vähän sokeria omenoiden päälle jos pidät makeasta. Mielestäni kuitenkin taikina on jo sen verran makeaa, ettei omenat välttämättä kaipaa lisäsokeria. :)

Lopuksi kaada taikina omenoiden päälle ja paista omenapaistosta uunissa 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Omenat olivat ihanan pehmeitä ja kuori rapsakkaa, herkkua! Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

1 kommentti:

Omppupomppu kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta! On ilostuttanut jo monen perjantai-illan herkkuna ja tänäänkin tehdään taas. Loistava tapa päästä eroon nuukahtaneista ompuista!