keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Lehikäinen vuohenjuustosta ja selleri-omenahillosta

vuohenjuustoa ja voitaikinaa lehikäiseen

Ihan ensiksi Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2012 itse kullekin säädylle, isännille, emännille, lukijoille ja kanssabloggaajille. Meillä on ollut vauhdikas vuodenvaihde korvatulehduksella, flunssalla ja pitkähköllä Costa del Solilla ja appeni kestityksessä suoritetulla valohoidolla ryyditettynä. Asiaa olisi niin paljon, etten oikein tiedä mistä päästä aloittaisin.

Ehkä täytyy yrittää palastella koko juttujen vyöry pienen pieniin palasiin. Muuten en saa kirjoitetua yhtään mitään. Täytyy keskittyä pieniin arjen oivalluksiin ja löytöihin. Sellaisiin, joita ehtisi kirjoittaa nopeasti ja ohimennen. Nyt vaan tuntuu, että on vaikea saada otetta oikein mistään. Koska jos aloittaa vaikka siitä chilihillosta, päätyy muistelemaan sitä selleri-omenahillokkeen tekoa josta kyllä onkin jo juttu aikaisemmin, mutta kun käytin siihen ne viimeiset sellerinvarret mökiltä. Mutta mökin sulkemisestakaan en ole sanonut mitään - en, vaikka tein ihan mainiota perunafocacciaa jämämuusista. Tai sitten voisin kertoa parista hyvästä kahvista, muutamasta syksyn aikana ahkerasti käytetystä loistotuotteesta - enkä ole tehnyt edes mitään viime vuoden yhteenvetoakaan vielä! Vaarana on, että kun korkin avaa koko pullon sisältö vuotaa kuplien lattialle kuin liian lämpimäksi jäänyt shampanja.

Moscatel - etikka on yksi syksyn suosikkituotteitani

Eli jäähdytellään ihan rauhassa, sanon itselleni ja mietin pari päivää mikä olisi sopiva nurkka josta aloittaa taas pitkästä aikaa. Ja niinpä istuin koneelle selaamaan ruokakuvia. Ja löysin juuri sopivan vinkin näin joulun jälkeiseen eloon. Jos jollain on vielä voitaikinalevyjä pakkasessa, ne kannattaa käyttää pois. Jossain joulukiireen ja syysväsymyksen välimaastossa teimme V:n kanssa itsellemme pienen iltapalan voitaikinasta, vuohenjuustosta ja omenasellerihillosta. Kun kääröön rouhaisee vielä vähän mustaa pippuria ja riipii timjamin lehtiä on uuniin menossa jo ihan loistava herkku.

Tämän monimutkaisempaa sen ei oikeasti tarvitse olla. Lisäksi vielä kuppi hyvää teetä, lasi kylmää valkoviiniä tai vaikka kuppi kuumaa lihalientä; kaamosväsymys korjaantuu ihan oikeaan suuntaan.

vuohenjuustopasteija

Vuohenjuusto-omenapiiraset (kahdelle)

2 voitaikinalevyä
4 siivua vuohenjuustoa (tai paksuhko palanen isosta kiekosta jaettuna neljään)
4 tl omena-sellerihilloa
timjamia
mustaa pippuria

Leikkaa voitaikinalevyt kahtia. Laita siivu vuohenjuustoa levylle ja peitä hillolla. Ripsauta päälle mustaa pippuria, timjamia ja sulje leivonnaisen vastakkaiset kulmat täytteen yli. Paista kuumassa, 250 asteisessa uunissa n. 8-10 min tai kunnes ovat kuohkeita ja kauniin värisiä. Nauti lämpimänä.

9 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Maistan jo suussani tuo herkullisen yhdistelmän. Voitaikina vaan on niin hyvä alusta mille tahansa, ja juusto+makea on ihan täydellistä. Yksi hyvä yhdistelmä on myös sinappi, vahva juusto ja tomaatti.

Olisi muuten helpompi kommentoida, jos näkisi samalla koko kirjoituksen kuvineen. Asetuksista voi valita pomppausikkunan kommentointiin;)

Ansku kirjoitti...

Toimii muuten oikein hyvin myös viikunahillon kanssa! Korvasi tänä vuonna meillä joulutortut kun jäin koukkuun viikunahillo-vuohenjuustonyytteihin :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Onpa kiva kuulla teistä! Hyvää uutta vuotta vielä! Kivannäköinen ohje, juuri noin minulla usein käy, on just kaksi levyä taikinaa ja pieni pala juustoa, muttei käy mielessä mitä niistä tekisi.

Jael kirjoitti...

Ihanat lehikäiset! J tuota hilloa pitää kyllä joskus kokeilla.Hyvää ja herkullista alkanutta vuotta Nelle!

Nelle kirjoitti...

Katriina: pitääpä kokeilla, sinappia en ole koskaan älynnyt ajatella juuston kanssa - vaikka nyt kun sanot muistuu mieleeni eräs kesäkurpitsavuoka, jossa käytin vuosia sitten samaa yhdistelmää! Tuo pomppausikkuna on vähän kaksiteräinen miekka - pitää laittaa harkintaan:) Toisaalta minusta on hankalaa lukea kommentteja niin pienestä erillisestä ikkunasta...

Ansku: viikunahillo ja vuohenjuusto on kyllä hyvä yhdistelmä. Tosin siitä tullee varmaan paljon makeampi kuin tämä, jossa selleri jaksaa raikastaa tuon setin vaikka se on lämmintä :)

Campasimpukka: ihanaa uutta vuotta - täällä sitä ollaan, vaikka blogaamisesta tulikin tänä vuonna pidettyä varsinainen joululoma. :)

Yaelian: jos et ole vielä ehtinyt niin kokeile ihmeessä. Menee juustojen lisäksi yhteen tosi monen muunkin jutun kanssa! Ja maistuvaista uutta vuotta Sinulle myös. :)

Virpi P. kirjoitti...

Kommentti-ikkunan saa nurkasta vetämällä suurennettua mieleisekseen;)

Anonyymi kirjoitti...

Luuletko että mun nektariiniinkiväärihillo ajaisi saman asian? Aion kokeilla.

Hyvää uutta vuotta!

Baijerista.

Nelle kirjoitti...

Katriina: mä mietin vielä tätä, jooko? ;)

Baijerilainen: no mutta sekin kuulostaa tosi jännälle :) Ei siitä samanlaista tule, mutta varmaan aika mahtavaa:) Mietin että kuinka vahva se inkivääri on siinä, pitäisikö mukaan laittaa myös muutama saksanpähkinä? :) Mutta; vuohenjuusto ja makea hillo toimii aina.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mistä olet löytänyt Moscatel-etikkaa? En ole Suomesta löytänyt mistään edes Googlella! Kiitos!