torstai 31. tammikuuta 2013

Pasta kahdelle = kurpitsapastaa


myskikurpitsa, pasta

V kävi viikonloppuna meidän nykyisille huudeille avatussa uudessa K-supermarketissa ja löysi sieltä aarteen; Pasta Factoryn tuorepastaa. :) Muutenkin uusi kauppa oli ollut avajaispäivänään aika vaikuttavasti varusteltu - sieltä oli löytynyt mm. sekä Rezen että Framboisen leipää, ranskalaista maissikanaa ja inkivääriolutta ;) Avajaispäivä oli ollut vilkas ja osa tuotteista oli meinannut loppuakin kesken. Minä en ole vielä sinne asti päässyt, mutta ehkäpä tässä lähiaikoina lähdetään I:n kanssa tutustumisreissulle. Ja samaan hengenvetoon sanon, että vähän huolestuttaa näiden muiden hyvien pikkukauppojen puolesta - toivottavasti valikoimat eroavat sen verran, että asiakkaita riittää kaikkiin.

pasta factory, tuorepasta

Kun tein sinne ruokabloggareiden kokoontumisajoon niitä tuulihattuja, projektista jäi yli salviavoilla maustettua kurpitsapyrettä. Olin syönyt Italiassa pastaa, jossa oli juustotäytteisiä pastoja ja sitten tuollaista kurpitsapyrettä kastikkeena. Sitä inspiroituneena keitin sen pasta factoryn tuorepastan ja sekoitin siihen lopun kurpitsapyreen (n. puoliska kurpitsaa paahdettuna) ja revin hyvää mozzarellaa. Tästä tuli pikainen lounas ennenkuin lähdin sinne pilestämään. Toimii.

Ai niin, mainittakoon että oli varmaan ensimmäinen kerta ikinä kun pastan keitto-ohje oli juuri sopiva siinä paketin kyljessä. Että pisteet Pasta Factoryn suuntaan! :)

Joten tässäpä pari pikkuvinkkiä helppoon torstairuokaan - pastaa ja paahdettua kurpitsapyrettä.


Kurpitsa-mozzarellapastaa (n. 2:lle)


1/2 isohkosta butternut -kurpitsasta
öljyä voiteluun
n. 40-50g voita
n. 4 lehteä salviaa
suolaa
pippuria

1 pkt tuorepastaa
1 pallo mozzarellaa

Halkaise kurpitsa, ota siitä siemenet pois, voitele se öljyllä ja paahda uunissa n. 35 -40 min tai kunnes kurpitsa on pehmeää sisältä ja siinä pn pinnassa muutama tumma läiskä.

Kaavi kurpitsan liha yleiskoneen silppuriosaan. Sulata voi pannulla ja kun se kiehuu, laita sekaan salvian lehdet ja paista n. minuutti. Tarkoitus ei ole antaa salvien lehtien ruskistua, vaan maun syventyä ja lehtien luovuttaa arominsa voihin. Kaada salviavoi lehtieen tehosekoittimeen ja aja kurpitsa ja voi tasaiseksi massaksi. Maista massaa ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kiehauta vesi ja keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta, sekoita kurpitsapyreeseen ja revi mukaan mozzarella. Rouhi pinnalle mustaa pippuria ja halutessa vielä lorauta hieman hyvää oliiviöljyä. 

3 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

saitte juuri haasteen http://lautasella.blogspot.fi/2013/01/lisaa-herkullisia-ruokablogeja.html

Unknown kirjoitti...

Varmasti loistavaa. Ja sopivan kevyttäkin. Nam,pitää kyl kokeilla miten tää taipuis omasss keittiössä.

Nelle kirjoitti...

HErkkusuu: Kiitos, noita on mukava saada, mutta olen ah niin huono vastaamaan - mutta jospa nyt keräisin muutaman puolen vuoden aikana tulleen ja vastaisin ne keralla!

Chef Jones: Joo ja voi tosiaan laittaa ricottatäytteisiä tuorepastojakin tämän kurpitsapyreen kanssa - silloin mozzarellaa ei välttämättä tarvita. Päälle voi raastaa parmesania. Mulle on ollut tän alkuvuoden ahaa - elämys miten monipuolisesti tuota kurpitsapyrettä voi käyttää kun sen maustaa salviavoilla.